29 ℃

Poetin kondigt mobilisatie af: hoe groot is de kans dat Thierry Baudet ook wordt opgeroepen?

Poetin kondigt mobilisatie af: hoe groot is de kans dat Thierry Baudet ook wordt opgeroepen?
Foto: Free Wind 2014 / Shutterstock.com

De Russische president Vladimir Poetin heeft een gedeeltelijke mobilisatie afgekondigd. Dat betekent dat reservisten worden opgeroepen voor militaire dienst. Wat betekent dit voor Thierry Baudet?

Het gaat Rusland in de oorlog met Oekraïne niet bepaald voor de wind. Vooral in de afgelopen weken hebben de Russen in het oosten en zuiden van Oekraïne flink wat terrein verloren. Om het tij te keren, wil Poetin meer manschappen aan het front. Daarvoor doet hij een beroep op zijn reservisten, ook diplomaten die momenteel nog in het buitenland verblijven. Maar volgens Ruslanddeskundige Tjeerd Omslag is de kans klein dat ook Thierry Baudet onder de wapenen wordt geroepen.

“De mobilisatie beperkt zich nu nog tot enkel Russen. Thierry Baudet heeft op papier nog een Nederlands paspoort en kan dus niet zomaar door Poetin naar het front worden gestuurd. Misschien kan dat in de toekomst nog veranderen, maar voorlopig vindt Poetin het genoeg als Baudet vanuit de Nederlandse politiek zijn strijd voor de Russen blijft voortzetten.”

 
Deel dit artikel: