18 ℃

Poetin kondigt groot onderzoek aan naar veiligheid westerse vliegtuigen

Poetin kondigt groot onderzoek aan naar veiligheid westerse vliegtuigen
Foto: Russian State Television

MOSKOU - De Russische luchtvaartautoriteit gaat de veiligheid van westerse vliegtuigen opnieuw onderzoeken. Aanleiding is het ongeluk met een toestel van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer, waarbij Wagner-leider Jevgeni Prigozjin woensdag om het leven kwam. 

“Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen aan de nabestaanden van de slachtoffers van dit tragische ongeluk. We zullen niet rusten voor we weten hoe deze verschrikkelijke ramp in hemelsnaam heeft kunnen gebeuren”, zei de Russische president Poetin in een eerste reactie op de crash.

“Dit ongeluk bewijst opnieuw dat westerse vliegtuigen van inferieure kwaliteit zijn”, aldus Poetin. “Onze experts zullen onderzoeken welk technisch mankement heeft geleid tot deze ramp, waarbij de heer Prigozjin om het leven is gekomen. Later zullen we het westen aansprakelijk stellen, nu overheerst vooral het verdriet. We zullen Prigozjin vreselijk missen.” Volgens Poetin is het niet de eerste keer dat een vliegtuig van westerse makelij spontaan uit de lucht valt.

 
Deel dit artikel: