Poetin hoopvol: “Een bloederige oorlog kan alleen maar tot vrede leiden”

Foto: Free Wind 2014 / Shutterstock.com

De Russische president Vladimir Poetin is zeer hoopvol over de nabije toekomst. Volgens hem kan een zeer bloederige oorlog alleen maar tot vrede leiden.

Na zijn erkenning van twee Oekraïense provincies als onafhankelijke republieken staat Poetin niets meer in de weg voor een grootschalige inval in Oekraïne. Volgens Poetin zelf is dat goed nieuws voor duurzame en langdurige vrede: “Onze militairen zijn uitstekend in staat om vrede af te dwingen. Dit is goed nieuws voor de hele wereld. Oekraïense oorlogshitsers zullen geen schijn van kans meer krijgen voor hun snode plannen.”

Poetin bestrijdt dan ook met kracht dat Rusland de agressor is, zoals de Amerikaanse president Biden en de Brits premier Johnson beweren: “Het is schandalig dat zulke softies de daadkracht van het Russische volk in een kwaad daglicht proberen te stellen. Wij hebben alleen maar 190.000 militairen bij de Oekraïense grens gestationeerd, omdat Oekraïne levensgevaarlijke plannen heeft om de hele wereld te domineren. Het zou het Westen sieren als ze ons zouden ondersteunen om de Oekraïne met de grond gelijk te maken. Alleen dan lonkt er vrede aan de horizon.”

 
Deel dit artikel: