14 ℃

Poetin en Kim Jong-un maken gezamenlijk doel bekend: “Nog meer wereldvrede en stabiliteit”

Poetin en Kim Jong-un maken gezamenlijk doel bekend: “Nog meer wereldvrede en stabiliteit”
Foto: Alexei Nikolsky / Kremlin.ru / Wiki Commons CC BY 4.0

OEGLEGORSK - De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben elkaar ontmoet in Rusland. In een gezamenlijk statement hebben ze laten weten dat ze zich in de toekomst nog meer gaan richten op wereldvrede en stabiliteit.

Voor het eerst sinds 2019 heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn vaderland verlaten voor een bezoek aan een buitenlands staatshoofd. Dat de keuze op Rusland is gevallen, is volgens Kim niet louter toevallig: “Voor de Noord-Koreaanse bevolking is wereldvrede van het grootste belang. Daarom bezoek ik vredesduif Poetin. Ik wil hem duidelijk maken dat wij zijn poging om vrede te brengen in Oekraïne volledig steunen. Ook toekomstige vredesinitiatieven van kameraad Poetin hebben onze onvoorwaardelijke sympathie.”

Poetin zegt blij te zijn met de steun van Kim Jong-un: “Mijn doelstelling om vrede te brengen in de wereld krijgt gelukkig steeds meer bijval. Dat sterkt mij nog meer in de overtuiging dat wij ethisch gezien de juiste keuzes maken. Ik beloof dan ook met het hand op mijn hart dat wij na Oekraïne ook andere landen tot vrede gaan dwingen.”

 
Deel dit artikel: