19 ℃

Poetin biedt Prigozjin luxe appartement aan met veel ramen op de 32e verdieping

Poetin biedt Prigozjin luxe appartement aan met veel ramen op de 32e verdieping
Foto: Salma Bashir Motiwala / Kampolz / Shutterstock.com

De leider van de Wagner-groep, Jevgeni Prigozjin, mag terugkeren naar Rusland en zijn intrek nemen in een riante woning op de 32e verdieping van een luxe appartementencomplex in het hartje van Moskou. Dat belooft de Russische president Vladimir Poetin.

Na de mislukte opstand van afgelopen weekend is Prigozjin gevlucht. Volgens sommige berichten zou hij zijn ondergedoken in buurland Belarus. President Poetin belooft dat huurlingen van de Wagner-groep niet zullen worden vervolgd en ook hun leider heeft volgens Poetin niets te vrezen. Hij krijgt zelfs een woning aangeboden.

“Ik koester geen wrok, absoluut niet”, zei Poetin in een toespraak op de Russische staatstelevisie. “De heer Prigozjin mag gewoon terugkeren naar Rusland. We hebben voor hem een prachtig appartement gehuurd op de bovenste verdieping van een luxe flatgebouw in Moskou.”

Poetin richtte zich tenslotte rechtstreeks tot Prigozjin: “Kameraad, kom naar huis. Ik garandeer je een veilige oude dag in een prachtig appartement met veel grote raampartijen. Als je bij het raam gaat staan, kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad. En alle ramen kunnen open. De frisse lucht zal je goed doen.”

 
Deel dit artikel: