13 ℃

Hoera! Poes Kitty al vier jaar bloeddonor

Een jubileum vandaag in de praktijk van dierenarts Thijs Snibbert. De poes Kitty is precies vier jaar vrijwillig bloeddonor. Kitty gaf al meer dan 80 keer bloed en redde daarmee het leven van tientallen gewonde soortgenootjes. Alle reden voor een feestje.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Rarinlee

Bij de dierenarts worden regelmatig aangereden katjes binnengebracht die dringend geopereerd moeten worden. Vaak hebben ze al veel bloed verloren. Om het bloed weer aan te vullen gebruikt de dierenarts het bloed van vrijwillige donorkatten, zoals Kitty.

“Kitty is een echte heldin. Ze wil niets liever dan haar soortgenootjes helpen”, vertelt dierenarts Snibbert trots. “Ze heeft al ruim 80 keer bloed gedoneerd. Steeds nemen we een kwart liter af, genoeg voor twee bloedtransfusies. Heel veel gewonde katten hebben hun leven aan Kitty te danken.”

Vandaag werd Kitty uitgebreid in het zonnetje gezet. “Ze kreeg een stukje leverworst, daar is ze dol op”, lacht Snibbert. “Helaas had ze niet de kracht om naar het voerbakje te lopen. Door alle bloeddonaties is Kitty permanent slap, maar dat heeft ze er graag voor over.”

 
Deel dit artikel: