13 ℃

Poeniepark Schaamharen failliet

Poeniepark Schaamharen trekt de stekker eruit. Het vunzige avonturenpark kampt al langer met dalende bezoekersaantallen en een stijgend aantal verloren rechtszaken, waardoor de schuldenlast onbeheersbaar is geworden.

Foto: Stockfour / Aleksey Dushutin / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Oprichter Harrie Hammink is ontroostbaar. “Het leek nog wel zo’n goed idee, een pretpark voor vieze mannetjes, zoals ik. Maar ik heb me flink verkeken op het internet. Mijn doelgroep vindt het blijkbaar prettiger om anoniem vieze filmpjes in hun kelder te kijken. Eeuwig zonde. In de jaren ’80 zou het hier zwart van de mensen hebben gezien.”

Hammink had afgelopen jaar nog flink geïnvesteerd in nieuwe attracties, maar hij kon de neerwaartse spiraal niet ombuigen. “Ons park had alles om je de beste ongewenste intimiteit van je leven te bezorgen. Een ranzige mascotte, een verkrachtbaan, een kraaimolen en de grootste wip van Europa, maar ze zijn amper bezocht. Wat ook niet hielp was de droge zomer van 2018. Poeniepark is op z’n best als het kletsnat is.”

Het grote aantal verloren rechtszaken in de afgelopen jaren betekende de financiële nekslag voor het Poeniepark: “Veel ouders hebben ons aangeklaagd, maar ik snap überhaupt niet dat ze hun kinderen meenamen. En dan was er natuurlijk nog de slepende rechtszaak die werd aangespannen door Ponypark Slagharen, omdat ze vonden dat onze naam teveel op die van hen leek. Ook vonden ze het maar niks dat we ons pretpark recht tegenover dat van hen hadden geopend. Helaas geloofde de rechter niet in toeval.”

 
Deel dit artikel: