19 ℃

Ploumen blij dat ze PvdA springlevend achterlaat: “We houden onze 9 zetels heel netjes vast”

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com / PvdA / Wiki Commons CC BY 20

Lilianne Ploumen stopt per direct als partijleider van de PvdA. Volgens Ploumen laat ze een springlevende partij achter die weer echt meedoet om de knikkers.

Voor veel parlementaire verslaggevers kwam de mededeling van Lilianne Ploumen om de handdoek in de ring te gooien als een totale verrassing. Ploumen zelf vindt het nu echter een perfect moment het partijleiderschap van de PvdA op te zeggen: “Ik kan me geen beter moment indenken om onze prachtige partij over te geven aan een nieuwe leider. De partij staat er geweldig voor. Al een hele tijd staan we op negen zetels in de peilingen. Een schitterend resultaat dat laat zien dat wij midden in de maatschappij staan.”

Ook parlementair verslaggever Hidde in ’t Veld vindt dat Ploumen het uitermate goed heeft gedaan: “Als journalist die het reilen en zeilen van de Haagse politiek dagelijks gadeslaat, denk ik dat Ploumen heel trots mag zijn. Blijkbaar is het haar gelukt om alle 80-plussers die ooit PvdA stemden nog steeds aan zich te binden. Er schijnt zelfs nog een handvol 50-plussers te zijn die op de partij stemmen. Een goed resultaat voor een partij die al twintig jaar de binding met haar eigen achterban heeft verloren. Wat mij betreft dus een dikke pluim voor Ploumen. Dankzij haar kan de PvdA nog zeker een jaartje of drie mee.”

 
Deel dit artikel: