24 ℃

Plasterk bereid om namens de PVV plaats te nemen in Europees Parlement

Plasterk bereid om namens de PVV plaats te nemen in Europees Parlement
Foto: Rijksoverheid / Valerie Kuypers / Wiki Commons CC BY 2.0

BRUSSEL - Goed nieuws voor de Europese fractie van de PVV. Oud-PvdA’er Ronald Plasterk is bereid om namens de PVV plaats te nemen in het Europees Parlement.

De Europese verkiezingen waren voor de PVV spectaculair. De partij gaat van één zetel naar maar liefst zes zetels in het Europees Parlement. De partij is nu bezig om al die zetels gevuld te krijgen. Plasterk heeft daarbij zijn hulp aangeboden en is zelfs bereid om op álle zes zetels plaats te nemen.

Plasterk is niet de eerste naam die genoemd werd voor het Europees Parlement. Eerder deden ook de namen Sebastiaan Stöteler, Marieke Ehlers en Auke Zijlstra de ronde. Dat Plasterk nu toch zichzelf naar voren schuift, is voor hem zelf ook een verrassing.

"De kiezer heeft gesproken."
Ronald Plasterk

“U bent misschien verrast dat ik hier sta, maar uw verrassing is niet groter dan de mijne”, zei Plasterk maandagochtend tegen de pers. “Ik feliciteer de PVV en ook mijzelf met deze fantastische verkiezingsuitslag en kijk ernaar uit om in de komende jaren het rechtste gedachtengoed in Europa uit te gaan dragen, zoals ik in de afgelopen 46 jaar steeds heb gedaan. De kiezer heeft gesproken en daar moet ik uiteraard naar luisteren.”

 
Deel dit artikel: