14 ℃

Pizzatax moet Italië uit financiële ellende halen

Foto: Astrostar / Shutterstock.com

Italië behoort tot de landen die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis. Het land stond er financieel al niet goed voor en nu is daar het virus bijgekomen. De Italiaanse regering zit met de handen in het haar.

Europese potjes zijn niet beschikbaar voor het vergoeden van economische schade, zo kwamen de ministers van financiën overeen. Italië moet dus zelf een oplossing verzinnen om de staatskas weer op orde te krijgen en de oplossing lijkt nu gevonden. Zoals het er nu uitziet gaat Italië op een belangrijk exportartikel een extra heffing leggen. Dat exportproduct is de pizza.

De Italiaanse minister Andrea Mussolini opperde eerder deze week de invoering van een ‘pizzatax’. Elke verkochte pizza wordt 10 tot 15 procent duurder en deze opbrengsten vloeien rechtstreeks terug in de staatskas.

Andere landen zijn vooralsnog niet van plan om hun exportproducten extra te belasten. “Daar gaan wij niet aan beginnen”, zegt president Iván Duque van Colombia. “Onze coke moet wel betaalbaar blijven.”

 
Deel dit artikel: