23 ℃

Pinkpop-festival trekt 40.000 ouderen naar Limburg

Pinkpop-festival trekt 40.000 ouderen naar Limburg
Foto: NadaK2 / Depositphotos.com /

LANDGRAAF - Het Pinkpop-festival in het Limburgse Landgraaf belooft ook dit jaar een groot succes te worden. Zo’n 40.000 bejaarden en hun begeleiders zijn naar Limburg gekomen om te luisteren naar artiesten van vroeger.

Het nostalgische popfestival trekt zoals elk jaar vooral ouderen naar Limburg. Met Måneskin, Acda en de Munnik, Keane en andere artiesten die jaren geleden populair waren, is Pinkpop ook dit jaar weer een feest van herkenning voor 60-plussers.

De meeste ouderen zijn vaste bezoekers van het festival. “Ik kwam hier al in de jaren ’80, toen Pinkpop nog hip was”, vertelt Henk Stemsel (72) terwijl hij bij de dixitoiletten zijn stoma leegknijpt. “Sommige artiesten zoals Acda en de Munnik zijn natuurlijk van voor mijn tijd. Maar dat geef niet. Ik ben hier vooral voor Avril Lavigne. Voor mij is het puur jeugdsentiment.”

“Ik zag net een groepje jongeren lopen”, zegt de 83-jarige Ans Aarsema. De anderen kijken verbaasd. “Ja echt! Ik denk dat ze hooguit veertig waren! Ik vind het zó leuk dat ook de jonge generatie geïnteresseerd is in de muziek van vroeger.”

 
Deel dit artikel: