15 ℃

“Pijn” tijdens bevalling is gewoon aanstellerij

Vrouwen die klagen over pijn tijdens de bevalling moeten zich niet zo aanstellen. Dat zegt de Utrechtse verloskundige Peter Kuppersdijk. Na meer dan drieduizend bevallingen is Kuppersdijk de aanstellerij van vrouwen meer dan zat.

pijn-tijdens-bevalling-is-gewoon-aanstellerijEen kind baren doet geen pijn. Dat is inmiddels met talloze studies bewezen. Toch zijn er nogal wat vrouwen die tijdens de bevalling durven te klagen. “Laatst had ik nog zo’n pieperd”, herinnert Kuppersdijk zich. “Mevrouw lag te puffen en te kreunen. Dan denk ik: Stel je niet zo aan, rotwijf. Je lichaam is ervoor gemaakt. Baar gewoon dat kind.”

Kuppersdijk ergert zich vooral aan vrouwen die om een verdoving vragen. “Rot op zeg. Een echte vrouw bevalt zónder verdoving. Ik heb een bloedhekel aan vrouwen die smeken om een ruggenprik. Ik ram die naald het liefst recht in hun oogbollen. Dan leren ze eens wat echte pijn is.”

Respect heeft Kuppersdijk vooral voor de vaders. “Die ondergaan zo’n bevalling gewoon zonder te klagen. Zo kan het dus ook.”

 
Deel dit artikel: