18 ℃

“Pijn hoort gewoon bij zo’n ontgroening”

Nieuwe leden van studentenverenigingen worden op extreem harde wijze ontgroend. Maar al te vaak belanden aspirant-leden in het ziekenhuis. De 19-jarige Levi Wiggersma kan zijn ontgroening amper navertellen.

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Opnieuw kwamen deze week opmerkelijke beelden naar buiten van een ontgroeningsritueel bij een studentenvereniging. Vrouwelijke studenten van de Rotterdamse studentenvereniging RSC/RVSV gingen met elkaar op de vuist. Het gevecht is volgens RSC/RVSV een jaarlijkse traditie.

Het incident staat niet op zichzelf. Levi Wiggersma werd op harde wijze ontgroend door de Groningse studentenvereniging Dolor Est Finis. “Het was fantastisch”, lacht hij. “Ik kreeg een fles echte Groningse jenever, rectaal en daarna mocht ik van de tweede verdieping van ons studentenhuis. Neusje eerst, haha. Dat deed wel pijn ja, maar dat hoort nou eenmaal bij de traditie.”

Over drie weken mogen de hechtingen eruit en dan kan Levi voorzichtig beginnen met revalideren. Ook mag Levi zich dan officieel lid van het studentencorps noemen. “Volgend jaar mag ik zelf een aspirant-lid ontgroenen”, grijnst hij. “Ik heb via Marktplaats een middeleeuwse folterkist gevonden.”

 
Deel dit artikel: