Pieter Omtzigt met nieuwe autoruiten naar Gardameer om hagelschade te repareren

Pieter Omtzigt met nieuwe autoruiten naar Gardameer om hagelschade te repareren
Foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

Pieter Omtzigt is aangekomen in Italië om de hagelschade te herstellen aan de auto’s van Nederlandse vakantiegangers. Omtzigt zal vandaag en morgen enkele honderden autoruiten vervangen.

De omgeving van het Gardameer werd vorige week getroffen door extreem noodweer met hagelstenen zo groot als tennisballen. De auto’s en campers van veel vakantiegangers raakten beschadigd. Omdat herstelbedrijven in de regio overbelast zijn, besloot Pieter Omtzigt naar Italië te rijden om de kapotte autoruiten van de Nederlanders eigenhandig te gaan vervangen.

In de brandende Italiaanse zon sleutelt Pieter Omtzigt aan de auto van de familie Timmer, terwijl vader Paul vol bewondering toekijkt. “De voorruit van onze auto was totaal vernield”, vertelt hij. “Vanmorgen kwam Pieter Omtzigt om ons te helpen. Hij had ook nog precies de goede autoruit bij zich. Ik kon wel janken van geluk. Dankzij Omtzigt kunnen we straks toch met onze eigen auto naar huis rijden.”

Voor Pieter Omtzigt is het allemaal niets bijzonders. Binnen twintig minuten is de auto van de familie Timmer weer als nieuw. Vader Paul wil hem bedanken, maar Omtzigt is al onderweg naar de volgende vakantiegangers in nood.

 
Deel dit artikel: