22 ℃

Pieter Omtzigt (50) blijkt nog steeds actief in de politiek

Pieter Omtzigt (50) blijkt nog steeds actief in de politiek
Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

ENSCHEDE - De naam Pieter Omtzigt zal niet meer bij iedereen een belletje doen rinkelen. De naar Twente verhuisde politicus was ooit een veelbelovende ster in de politiek en zelfs even beoogd premier. Daarna werd het stil rond de 50-jarige politicus. Wat doet Pieter Omtzigt nu? Wij zochten het uit.

“Sommige kiezers zullen mij misschien nog kennen van vroeger. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ik nog steeds actief ben in de politiek”, verklapt Pieter Omtzigt als we hem vragen naar zijn huidige bezigheden. “Als je heel goed kijkt naar beelden uit de Tweede Kamer, kun je me zien zitten, helemaal achterin.”

“Kijk, op een enkele losse opmerking na doe ik natuurlijk al maanden niet meer echt mee, maar de politiek heeft nog steeds mijn interesse”, vertelt Omtzigt. “Ik ben al een tijdje uit de publiciteit verdwenen en daarom zijn de meeste mensen me vergeten, maar officieel ben ik nog steeds fractievoorzitter van NSC! Mijn partij mag in het nieuwe kabinet zelfs een beetje meeregeren. Dat laat ik liever aan andere mensen over, maar vanaf de zijlijn kijk ik er graag naar.”

Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

Pieter Omtzigt bij de Grote Kerk in Enschede. Om de tijd door te komen, maakt Omtzigt hier graag een wandeling

Pieter Omtzigt blijkt de politiek dus nog steeds zijdelings te volgen. Is er een kans dat we in de Tweede Kamer ooit nog iets van hem zullen horen? “O, die vraag overvalt mij een beetje”, zegt Omtzigt na een lange denkpauze. “Ik heb daar eigenlijk nooit over nagedacht. Gek hè? Je weet nooit wat de toekomst precies brengt. Het zou natuurlijk heel raar zijn als ik na maanden van stilte ineens mijn mond open zou doen, maar ik sluit zeker niets uit.”

 
Deel dit artikel: