21 ℃

Petra: “Ook ik was een gelukszoeker”

Gelukszoekers komen niet alleen uit Syrië, Eritrea of Marokko. Uit een onderzoek blijkt dat maar liefst 47% van de Nederlanders ook geluk zoekt. Wie zijn deze laffe gelukszoekers? Nieuwspaal sprak met Petra, die onlangs ontdekte dat ze een gelukszoeker was.

Petra-ontdekte-dat-ze-een-gelukszoeker-isPetra (48) werd geboren in Schiedam, maar verhuisde op haar eenentwintigste naar Steenbergen. “Achteraf denk ik: Waarom? Ik had toch gewoon in Schiedam kunnen blijven? Er was daar geen oorlog of zo. Maar ik moest zo nodig in Steenbergen wonen. Trouwen, kinderen krijgen. Walgelijk. Nu besef ik dat ik gewoon geluk zocht”, geeft Petra toe.

Op televisie zag Petra de protesten tegen gelukszoekers uit het Midden-Oosten. “Er was een man met een spandoek. ‘Gelukszoekers terug’, stond op het spandoek. Pas toen gingen mijn ogen open. Toen dacht ik: Die man heeft gelijk! Ik realiseerde me dat ik óók geluk had gezocht!”

“Ik schaam me heel erg”, vertelt Petra. “Gelukszoekers zoals ik moeten worden teruggestuurd, vind ik. Volgende week ga ik terug naar Schiedam.”

 
Deel dit artikel: