13 ℃

Peter (42) speelt geen Russische roulette meer

Foto: LightField Studios / Shutterstock.com

Steeds meer gokliefhebbers stoppen met Russische roulette. “Gezien de afschuwelijke misdaden van de Russen in Oekraïne voelt zo’n typisch Russisch spel niet goed meer”, zegt voormalig Russisch roulettespeler Peter Giersthof.

Giersthof (42) staat bekend als een van de beste Russisch roulettespelers van ons land. Naar eigen zeggen heeft Giersthof ‘nog nooit verloren’. In december versloeg Giersthof nog de Belg Jean-Luc Dehaenemertz, die daarna aan geen enkel toernooi meer meedeed. Toch maakte Giersthof vandaag bekend te stoppen met het populaire Russische gokspel.

“Gezien de recente gebeurtenissen in de wereld vind ik het ongepast om deel te nemen aan een spel dat zo onlosmakelijk is verbonden met de Russische cultuur”, laat Giersthof weten. “De onschuld is eraf. Het gaat bij Russische roulette immers niet alleen om winnen, maar ook om de gezelligheid.”

Giersthof is niet van plan zijn carrière voort te zetten met een ander gokspel: “Ik heb blackjack en gewone roulette geprobeerd, maar je mist dan toch een stukje spanning.”

 
Deel dit artikel: