16 ℃

Peter (42) eist frituurpan van de voedselbank

Peter van Dusselen (42) uit het Brabantse Uden heeft gedreigd zijn abonnement op de plaatselijke voedselbank te beëindigen. De voedselbank weigert een gratis frituurpan te verstrekken, waardoor Peter geen avondeten kan bereiden.

Peter eist frituurpan van de voedselbankDoor omstandigheden is Peter al bijna zeven jaar afhankelijk van de voedselbank. “Als je kijkt naar de prijs-kwaliteit-verhouding, dan wint de voedselbank het ruimschoots van de supermarkt. Maar wat betreft de klantvriendelijkheid laat de voedselbank te wensen over”, zegt Peter. “De voedselbank zegt rekening te houden met speciale dieetwensen. Patat en frikandellen, in mijn geval. Maar hoe moet ik die in hemelsnaam bereiden zonder frituurpan?”

Ondanks herhaalde verzoeken, weigert de voedselbank een frituurpan te verstrekken. Daardoor is Peter genoodzaakt zijn voedsel bij een cafetaria te kopen. “De minima worden zo onnodig op kosten gejaagd”, moppert hij. “De overheid besteedt elk jaar miljarden aan ontwikkelingshulp, terwijl hier in Nederland nog duizenden mensen zonder frituurpan zitten.”

 
Deel dit artikel: