Personeelstekort horeca loopt uit de hand, supermarkt wellicht oplossing

Foto: Lunopark / Shutterstock.com

Het personeelstekort in de horeca wordt een steeds groter probleem. Sommige restaurants hebben hun openingstijden al moeten beperken, omdat er simpelweg te weinig personeel is. Een mogelijke oplossing komt uit onverwachte hoek.

“Mensen gaan naar een restaurant, omdat ze een hapje willen eten. Dat kan ik mij goed voorstellen, maar we kunnen niet iedereen een bord warm eten serveren. Daar hebben we gewoon het personeel niet voor. We moeten dus op zoek naar andere manieren om hun honger te stillen”, zegt woordvoerder Ron Stampert van de Brancheorganisatie Horeca Bedrijven Nederland (HBN).

Stampert ziet een rol weggelegd voor de supermarkten: “Als supermarkten een deel van onze klanten zouden overnemen, zou dat al enorm schelen. In principe vind je in de supermarkt hetzelfde voedsel als in een restaurant. Het is zelfs nog iets goedkoper. We hopen dat meer klanten dat gaan ontdekken.”

Wilco Bols van consumentenorganisatie ConsuNL ziet niets in het plan van de horecabedrijven: “In feite vragen ze klanten om eten uit de supermarkt te gaan halen. Dat vind ik nogal wat. Straks krijgen we een situatie waarin mensen zelf thuis een gerecht in elkaar staan te zetten. De vraag is of we dat moeten willen.”

 
Deel dit artikel: