16 ℃

Persconferentie over coronavirus uitgezonden met 8D-audio

Foto: YT CC

Een primeur voor de Nederlandse televisie vanavond. De persconferentie van premier Rutte over de maatregelen tegen het coronavirus wordt uitgezonden met 8D-audio. Met deze techniek lijkt het geluid vanuit alle richtingen te komen.

Nederland is het eerste land dat persconferenties over het coronavirus met 8D-audio uitzendt. “Het gaat niet alleen om de boodschap, maar ook om een stukje beleving”, zegt een woordvoerder van het RIVM. “Wie vanavond naar de persconferentie luistert, krijgt de indruk dat de stem van de Rutte overal vandaan komt. Het is alsof je er zelf bij bent.”

8D-audio bestaat al een tijdje, maar staat sinds kort erg in de belangstelling. Superster Billie Eilish bracht deze week het nummer ‘Ilomilo in 8D’ uit, waarna de NOS en het RIVM besloten om ook de persconferenties over het coronavirus met de nieuwe audiotechniek uit te zenden.

Premier Rutte zal tijdens de persconferentie meedelen dat de horeca en de scholen ook na 6 april dicht blijven. Hoe dat klinkt met 8D-audio hoort u om 19:00 uur op NPO1.

 
Deel dit artikel: