16 ℃

Permanente kinderopvang groot succes

Foto: Robert Kneschke / Shutterstock.com

Steeds meer kinderdagverblijven starten met 24-uurs-opvang, waarbij het kind gedurende langere tijd wordt opgevangen. De service is speciaal bedoeld voor ouders die ook in de avond en nacht geen zin hebben om voor hun kind te zorgen.

Een eenvoudige zoekopdracht bij Google leert dat talloze bedrijven de service inmiddels aanbieden. “Sinds wij met 24-uurs-opvang zijn gestart hebben we al tientallen aanmeldingen ontvangen”, zegt eigenaresse Els Fisselink van kinderdagverblijf Het Schuurtje. “Hier zitten nu twintig kinderen min of meer permanent in de opvang.”

Uit een enquête van het kinderdagverblijf bleek dat veel ouders het vervelend vinden om hun kind aan het einde van de middag weer op te halen. Fisselink: “Ouders hebben na een dag hard werken behoefte aan rust. Ze hebben dan geen energie meer voor hun kinderen en dat is heel begrijpelijk. Voor hen is deze service een uitkomst.”

“Samen met de ouders maken we afspraken over de duur van het verblijf”, legt Fisselink uit. “Er zijn korte en lange termijncontracten. Sommige kinderen blijven hier een week, maar er zijn ook ouders die hun kinderen pas weer ophalen als ze tien zijn. In principe is alles mogelijk.”

 
Deel dit artikel: