21 ℃
'Kan bureaucratischer'

Pensioenfondsen krijgen jaar extra om debacle rond nieuw pensioenstelsel te organiseren

Pensioenfondsen krijgen jaar extra om debacle rond nieuw pensioenstelsel te organiseren
Foto: YT CC

Het huidige pensioenstelsel moet volgens het kabinet volledig op de schop. Het stelsel dat wereldwijd als een van de meest succesvolle pensioenregelingen geldt, wordt helemaal anders. Volgens minister Schouten kan het allemaal veel bureaucratischer. 

Ondanks het feit dat het huidige stelsel behoorlijk succesvol is, moet volgens minister Carola Schouten toch alles veranderen: “Nu hebben we één grote pensioenpot voor alle Nederlanders. Dat is in de ogen van het kabinet te overzichtelijk. Ik vecht dan ook vol overgave voor het opsplitsen van de pensioenpot in honderden kleine, onoverzichtelijke potjes”, aldus de minister.

Volgens minister Schouten heeft het kabinet ervaring opgedaan met andere grote systeemwijzigingen: “Ik wijs jullie graag op de wijzigingen in het leenstelsel en de kinderopvangtoeslag. Dat zijn beide grote fiasco’s geworden die uiteindelijk zelfs zijn teruggedraaid. Wij hebben daar enorm veel van geleerd. Juist daarom zijn wij vol vertrouwen dat wij een nog veel ingewikkelder debacle zonder enig probleem kunnen uitvoeren.”

 
Deel dit artikel: