15 ℃

Pelosi toch naar Taiwan: “Wereld kan wel weer wat oorlog gebruiken”

Pelosi toch naar Taiwan: “Wereld kan wel weer wat oorlog gebruiken”
Foto: Alexandros Michailidis / 1000 Words / Shutterstock.com

Ondanks de waarschuwingen van China bracht de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, een bezoek aan Taiwan.

Pelosi ontmoette daar prominenten van de Taiwanese regering, terwijl het eiland door China als Chinees territorium wordt beschouwd. China ziet het bezoek van Pelosi als een ernstige provocatie, omdat ze met haar bezoek de onafhankelijkheid van Taiwan zou hebben bevestigd.

Maar volgens Pelosi kan de wereld wel weer wat oorlog gebruiken. “De coronapandemie is vrijwel voorbij en de strijd in Oekraïne lijkt niet uit te monden in een totale wereldoorlog. Er is dus weer genoeg ruimte voor een vers conflict, bijvoorbeeld tussen China en de Verenigde Staten. Ik denk dat we daar met z’n allen wel aan toe zijn. De wereld moet geen saaie plek worden”, aldus Pelosi.

Pelosi landde dinsdag op Taiwanese bodem om te testen wat de gevolgen zijn van het omstreden bezoek. “De mogelijkheden op dit verse, onontgonnen strijdtoneel zijn vrijwel onbegrensd, ook omdat wij en China kernwapens hebben”, gniffelt Pelosi. “China heeft al een felle reactie aangekondigd. De Chinezen hebben er zin in. En ik ook!”

 
Deel dit artikel: