Pedagoog waarschuwt voor gevolgen van kinderlockdown

Foto: Joaquin Corbalan P / Shutterstock.com

Met name kinderen lijken de dupe te worden van de recente adviezen en maatregelen die gesteld worden door de overheid. Terwijl de verplichtingen blijven staan, worden de privileges één voor één afgepakt. Dit leidt mogelijk tot zeer onwenselijke en extreme situaties.

Terwijl de intocht van Sinterklaas al langer op losse schroeven staat, luidt het advies vanuit de overheid ook al om niet mee te doen aan Halloween en Sint-Maarten. Volgens pedagoog Gerard Zilver worden kinderen buitenproportioneel hard geraakt door deze maatregelen.

“Kinderen gaat niet voor de lol langs de deuren. Een kinderlijf is in deze periode gericht op het vergaren van extra voedsel om de winter door te komen. Daarom bestaan deze evenementen. Als daar niet aan wordt voldaan, zal de overlevingsdrang van het kind er voor zorgen dat het op zoek gaat naar allerlei alternatieven. Instinctief probeert het kind een hongerdood te voorkomen.”

Jens (6) uit Zoetermeer: “Mijn vooruitzichten op snoep vanuit de reguliere en gecontroleerde activiteiten worden me afgenomen. Pappa en mamma zeggen wel altijd dat ik niet moet meegaan met onbekende mannen. Maar het zijn gekke tijden. En als zo’n meneer zegt dat hij thuis een hele berg drop en chocola voor me heeft in zijn speelkamer: zeg dan maar eens nee.”

 
Deel dit artikel: