16 ℃

Pedagoog: “Moederdag is niet meer van deze tijd”

Foto: Polya olya / Shutterstock.com

Deskundigen willen dat Moederdag zo snel mogelijk wordt afgeschaft. Uit een studie blijkt dat Moederdag leidt tot veel stress bij kinderen. “Eigenlijk is het een vorm van kindermishandeling”, zegt pedagoog Gerard Zilver.

Volgens de pedagoog past Moederdag niet meer in de huidige tijd. “Kinderen hebben het nu veel drukker dan vroeger. Ze moeten naar school, de kinderopvang en spelletjes spelen op de iPad. En dan moeten ze óók nog een tekening maken voor Moederdag. Dat kost al gauw een half uur. De vraag is of je dat tegenwoordig nog van een kind kan verwachten”, aldus Zilver.

Winkels proberen kinderen te helpen door het aanbieden van kant-en-klare moederdagcadeaus, maar dat is volgens Zilver geen oplossing. “Een flesje bodylotion kost bijvoorbeeld al vijf euro. Dat lijkt niet veel, maar voor een kind van zes is het een flinke aanslag op het budget”, legt hij uit.

“De gedachte achter Moederdag is fundamenteel mis”, aldus de pedagoog. “Het kind heeft er niet om gevraagd om geboren te worden. Het was de moeder die kinderen wilde, niet andersom. Je kunt je afvragen wie er eigenlijk in het zonnetje moet worden gezet: de moeder of het kind?”

 
Deel dit artikel: