18 ℃

Pedagoog: “Koreaanse ‘Squid Game’ prima alternatief voor online gaming”

Foto: ViDI Studio / Dimakig / Shutterstock.com / Nieuwspaal

De laatste weken wint de razend populaire Netflix-serie Squid Game steeds meer terrein in Nederland. Waar volwassenen vaak genoegen nemen met alleen het kijken van de serie, kunnen de kinderspellen op diverse schoolpleinen in Nederland al volop worden gespeeld. Pedagoog Gerard Zilver juicht dit van harte toe.

In de Koreaanse serie nemen enkele honderden personen het tegen elkaar op in een fanatieke strijd. Voor de winnaar van zes rondes aan kinderspellen staat een hoofdprijs te wachten van omgerekend zo’n 25 miljoen euro. Ook op de Nederlandse schoolpleinen zijn de spelletjes een hit.

Een kind bungelend aan het schommeltouw. Bloed op de glijbaan. Een schoolplein bezaaid met melktanden. Het zijn de stille getuigen van het schouwspel dat zich tijdens het speelkwartier op de Meppelse basisschool De Flierefluiter heeft afgespeeld. Het is een fenomeen dat de laatste weken steeds vaker op Nederlandse basisscholen voorkomt. De bovenbouw heeft zojuist de derde ronde van het ‘Inktvisspel’ afgerond. Een spel dat is gebaseerd op de populaire serie Squid Game.

Volgens pedagoog Peter van de Zilver zouden ouders en de scholen dit soort spellen moeten stimuleren: “Veel ouders zullen het met me eens zijn dat hangen achter een iPad zeer onwenselijk is. Ik heb de serie zelf nog niet gezien, maar het idee dat ouderwetse kinderspellen in een modern jasje worden gestoken lijkt me uitstekend. En een stukje financiële stimulans kan daarbij geen kwaad. Dus alle kinderen van de klas vegen hun zakgeld bij elkaar, de school verdubbelt het voor de winnaar en spelen maar!”

 
Deel dit artikel: