17 ℃
Mag niet

Paus veroordeelt ‘politieke euthanasie’ Gert-Jan Segers

Paus veroordeelt ‘politieke euthanasie’ Gert-Jan Segers
Foto: Dutchmen Photography / Giulio Napolitano / Shutterstock.com

Paus Franciscus heeft in zijn eucharistieviering in de Sint-Pietersbasiliek fel uitgehaald naar voormalig ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers. De tirade was een reactie op het besluit van Segers om een einde te maken aan zijn politieke leven.

Segers was sinds 2012 namens de ChristenUnie lid van de Tweede Kamer. Vrijdagochtend maakte hij bekend dat de stekker eruit gaat. Paus Franciscus heeft geen goed woord over voor het besluit van Segers. “Het is niet aan de mens zelf om te bepalen wanneer zijn politieke leven voorbij is. Dat besluit is aan God en aan God alleen. Politieke euthanasie, zoals de heer Segers nu pleegt, is verboden. De Bijbel is daar heel duidelijk over”, aldus Franciscus.

Toch krijgt Segers ook veel steunbetuigingen. Collega’s uit de Tweede Kamer hebben begrip voor zijn beslissing. Zo zegt D66-leider Sigrid Kaag: “Respect voor het besluit van Gert-Jan Segers om ermee te stoppen. Hij heeft tien jaar als Kamerlid gevochten tegen de scheiding tussen kerk en staat. Het is mooi geweest. Zijn lijdensweg heeft lang genoeg geduurd.”

 
Deel dit artikel: