13 ℃

Paus: “Pastoor mag abortus tot 1 januari vergeven”

Er is haast geboden voor vrouwen die nog door de pastoor hun abortus willen laten vergeven. De paus heeft bepaald dat vrouwen nog tot 1 januari bij de pastoor terechtkunnen.

paus-franciscusNormaal kan een abortus alleen worden vergeven door een bisschop of een speciale biechtvader, maar tijdens het Heilige Jaar geldt een speciale actie: vrouwen kunnen tijdelijk ook terecht bij een gewone pastoor. De katholieke kerk ziet dat als een stukje extra service. Het Heilige Jaar is inmiddels afgesloten, maar de actie is wegens succes verlengd tot 1 januari, meldt RTL Nieuws.

De verlenging is goed nieuws voor de streng gelovige Johanna Dennebos uit Epe. De 23-jarige supermarktmedewerkster zoekt al maanden vergiffenis, maar liep tegen een muur van geestelijke regeltjes. “Ik dacht eerst dat ik helemaal naar Rome moest om mijn abortus te laten vergeven, maar godzijdank kan ik ook nog bij mijn lokale pastoor terecht”, zegt ze opgelucht. “Jammer dat het niet gewoon online kan. Dat scheelt een hoop rompslomp. Maar goed, eerst maar eens zwanger zien te worden.”

 
Deel dit artikel: