Paus onder de indruk van ontmoeting met Caroline van der Plas: “Hemelse ervaring”

Paus onder de indruk van ontmoeting met Caroline van der Plas: “Hemelse ervaring”
Foto: Giulio Napolitano / Shutterstock.com

VATICAANSTAD - Paus Franciscus heeft tijdens de Paasdagen een ontmoeting gehad met BBB-leider Caroline van der Plas. De paus spreekt van een ‘bijzondere, bijna hemelse ervaring’.

Caroline van der Plas was speciaal naar Vaticaanstad gereisd zodat de paus haar kon ontmoeten. Hij mocht de paasmis op het Sint-Pietersplein voor haar opdragen en na afloop mocht hij zelfs even haar hand schudden. “Van tevoren was ik best nerveus, maar mevrouw Van der Plas stelde me snel gerust. Toen ik haar hand mocht aanraken, voelde ik alleen maar liefde. Ik vond het een prachtige, bijna hemelse ervaring”, zei de paus na afloop.

Paus Franciscus mocht een rozenkrans aan Caroline van der Plas overhandigen. Ook vroeg de paus of Van der Plas voor hem wil bidden. “Het was heel bijzonder om mevrouw Van der Plas van zo dichtbij te mogen meemaken”, aldus de paus. “Ik denk wel dat deze ontmoeting mijn leven heeft veranderd. Voorheen geloofde ik niet in de BoerBurgerBeweging. Nu nog steeds niet, maar ik geloof wel dat er íets is.”

 
Deel dit artikel: