17 ℃

Paus in ziekenhuis met darmproblemen: Is dieet met louter hosties en wijn wel gezond?

Paus in ziekenhuis met darmproblemen: Is dieet met louter hosties en wijn wel gezond?
Foto: Riccardo De Luca - Update / Shutterstock.com

Paus Franciscus is opgenomen in een ziekenhuis voor een darmoperatie. De paus heeft al langere tijd last van zijn darmen. Steeds meer theologen vragen zich daarom af of een dieet van louter hosties en wijn nog wel van deze tijd is.

De paus onderging in 2021 ook al een darmoperatie waarbij destijds een deel van zijn dikke darm werd verwijderd. Desondanks heeft de 86-jarige kerkvorst nog steeds last van zijn darmen. Volgens theoloog Harry Vulles bewijst dit zijn theorie dat een dieet van hosties en wijn misschien niet zo gezond is als de bijbel beweert.

“Ik ben heus niet zo’n vrijzinnige katholiek die aan elk woord twijfelt dat in de heilige schrift staat”, zegt Vulles met afgewogen stem. “Maar ik heb toch twijfels bij Thomas 12 vers 15, waarin God toekomstige pausen oproept om alleen maar hosties te eten en wijn te drinken zodat zij continu gevoed worden met het Lichaam en Bloed van Christus. Daarmee mis je toch essentiële voedingsstoffen zoals vezels en koolhydraten, nog afgezien van het feit dat je na een hele fles Bloed van Christus behoorlijk bezopen bent.”

 
Deel dit artikel: