19 ℃

Patiënten failliet ziekenhuis toch dichtgenaaid

Goed nieuws voor patiënten die nog op de operatietafel liggen in het Zuiderzee-ziekenhuis. Hoewel het ziekenhuis sinds vanmorgen officieel failliet is, worden de patiënten misschien toch dichtgenaaid.

Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

De rechtbank heeft vanmorgen alle IJsselmeerziekenhuizen failliet verklaard. Het gaat om MC Zuiderzee, MC Emmeloord en MC Dronten. Het faillissement kwam op een lastig moment, omdat nog enkele patiënten met open wonden op de operatietafels liggen. Zij worden mogelijk nog geholpen of in ieder geval dichtgenaaid.

Teun Spillekerk uit Meppel weet hoe vervelend het kan zijn als een ziekenhuis failliet gaat. Zijn vrouw Ada onderging vier jaar geleden een hartoperatie in Medisch Centrum Steenwijk, dat uitgerekend op dat moment failliet ging. “Mijn vrouw kon pas worden dichtgenaaid nadat alle schuldeisers waren betaald. Toen ze uit de narcose kwam begon de wond echt pijn te doen”, vertelt hij. “Heel vervelend natuurlijk, maar zonder geld kon de operatie niet worden voortgezet. Uiteindelijk heeft het ziekenhuis wel de begrafenis betaald. Dat vond ik heel netjes.”

 
Deel dit artikel: