13 ℃

Partneralimentatie verkort: Wat betekent dat voor Sylvie Meis?

Vanaf volgend jaar wordt de regeling voor partneralimentatie flink uitgekleed. Na een scheiding hoeft nog maar 5 jaar alimentatie te worden betaald aan de ex-partner. Voor veel vrouwen kan dat flinke gevolgen hebben.

Foto: Matthias Wehnert / Shutterstock.com

Nu moet (meestal door de man) nog 12 jaar lang alimentatie worden betaald aan de ex-partner. Die periode wordt verkort naar 5 jaar. De Senaat heeft ingestemd met de wetswijziging. Voor veel vrouwen kan de wetswijziging ingrijpende financiële gevolgen hebben.

Deskundigen maken zich zorgen over Sylvie Meis. Zij was tenminste één keer getrouwd met een zeer vermogende man en bijna nog veel vaker. “De kans bestaat dat Sylvie Meis door het verkorten van de alimentatieregeling onredelijk hard geraakt wordt”, zegt financieel deskundige Hans Ruimert. “Het is goed mogelijk dat een belangrijke bron van inkomsten straks wegvalt.”

In welke mate vrouwen financieel geraakt wordt door de nieuwe alimentatiewet is volgens Ruimert moeilijk te zeggen: “Ik kan er geen exact bedrag aan koppelen, maar voor de hele golddiggersbranche is dit een ramp”, aldus de deskundige. “Ik hoop dat er een speciale regeling komt voor vrouwen die rijke mannen als hun ‘core business’ beschouwen.”

 
Deel dit artikel: