23 ℃

Partijleiders nieuwe coalitie krijgen plekje in brievenrubriek Telegraaf om met elkaar in gesprek te blijven

Partijleiders nieuwe coalitie krijgen plekje in brievenrubriek Telegraaf om met elkaar in gesprek te blijven
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Robert Hoetink / Shutterstock.com / EU2016NL / Wiki Commons CC BY 2.0

AMSTERDAM - Vandaag publiceerde De Telegraaf een ingezonden brief van Ronald Plasterk. In deze brief bood de beoogde nieuwe premier zijn excuses aan aan NSC-leider Pieter Omtzigt. Deze manier van communiceren lijkt een blijvertje te zijn.

De Telegraaflezer moest vanochtend even in zijn ogen wrijven om te checken of het klopt wat er in de krant staat: een ingezonden brief van beoogd premier Ronald Plasterk. In de ingezonden brief, die alles weg had van een kattebelletje, zei hij spijt te hebben dat hij NSC-leider Pieter Omtzigt onheus had behandeld. Morgen krijgt Omtzigt de ruimte om via de brievenrubriek van de Telegraaf te reageren op deze excuses.

Volgens Telegraaf-hoofdredacteur Kamran Ullah kan de kiezer maar beter wennen aan deze manier van communiceren via zijn krant: “De chemie tussen de vier partijleiders is gewoon slecht. En als dan Ronald Plasterk, tegen de wil van sommige partijleiders in, ook nog eens premier wordt van Nederland kun je op één hand natellen dat de onderlinge verhoudingen er niet beter op worden.”

"Lekker kort en bondig, want we blijven natuurlijk wel De Telegraaf."
Kamran Ullah, hoofdredacteur Telegraaf

En dus biedt de Telegraaf vanaf nu elke dag een plekje aan in haar brievenrubriek zodat de vier partijleiders ‘on speaking terms’ te blijven: “Elke dag krijgen ze 50 woorden om te communiceren. Lekker kort en bondig, want we blijven natuurlijk wel de Telegraaf. Het moet allemaal niet te inhoudelijk en gedetailleerd worden.”

 
Deel dit artikel: