16 ℃

Partij zonder Plan mogelijk grootste partij bij Provinciale Statenverkiezingen

Partij zonder Plan mogelijk grootste partij bij Provinciale Statenverkiezingen
Foto: Nancy Beijersbergen / Djomas / Shutterstock.com

In een verrassende zet heeft de nieuwe Partij zonder Plan (PzP) aangekondigd dat ze alle stemmen gaan opeisen van mensen die niet van plan zijn om te gaan stemmen bij de aankomende verkiezingen voor de Provinciale Staten. Volgens partijleider dr. Hans Kein-Ahnung (78) is dit een geweldige manier om de politiek goedkoper en efficiënter te maken.

De nieuwbakken partijleider stelt dat het land beter af is zonder politieke partijen, omdat ze te duur zijn en alleen maar voor verdeeldheid zorgen. De PzP heeft dan ook geen enkel programma en doet geen enkele belofte. “We hebben echt geen idee. En daar zijn we uniek in. Ons enige verkiezingspunt is dat we geen verkiezingspunten hebben en onze partij wordt dan ook niet vermeld op het stembiljet. Je kan op de PzP stemmen door niet te stemmen”, legt de partijleider uit.

Volgens Kein-Ahnung zorgt het afschaffen van politieke partijen voor meer verbinding tussen de mens en politiek: “Als we allemaal gewoon lekker ongeorganiseerd zijn en elkaar geen verwijten maken, dan komt het allemaal wel goed.”

Het lijkt er op dat de PzP een grote slag zal maken bij de verkiezingen. De peilingen voorspellen een opkomst van rond de 60%, waardoor de PzP met de resterende 40% in één klap de grootste partij wordt in vrijwel alle provincies.

 
Deel dit artikel: