Na reptielen nu rioolratten de klos

Partij voor de Dieren roept Forum voor Democratie op om dierenwereld met rust te laten

Partij voor de Dieren roept Forum voor Democratie op om dierenwereld met rust te laten
Foto: YT CC

Partijleider Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren wil dat Forum voor Democratie onmiddellijk stopt met het misbruiken van dieren voor politieke doeleinden. “Keer op keer wordt een diersoort door FvD betrokken bij dingen waar ze niets mee te maken hebben. Daar zitten de dieren niet op te wachten”, aldus Ouwehand.

“FvD-leider Thierry Baudet begon vorige week al met het beschimpen van reptielen. Nu richt FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren zijn vizier op de rioolratten. En steeds wordt de naam van deze vriendelijke beestjes in een negatieve context gebruikt. Waar houdt dit op?”, vraagt Ouwehand zich af.

De Partij voor de Dieren heeft geen idee waarom Forum voor Democratie het op de dierenwereld gemunt heeft. “Zowel reptielen als rioolratten zijn onmisbaar in ons ecosysteem. Die diertjes doen gewoon hun ding en hebben niet om dit soort pesterijen gevraagd”, zegt Ouwehand. “Mijn oproep aan Forum voor Democratie is dus simpel: laat de dieren met rust en ga je in godsnaam eens bezighouden met inhoudelijke politiek.”

 
Deel dit artikel: