13 ℃

Partij voor de Dieren rekent op veel extra zetels: “Wij zijn het perfecte voorbeeld van hoe slecht de mens is”

Partij voor de Dieren rekent op veel extra zetels: “Wij zijn het perfecte voorbeeld van hoe slecht de mens is”
Foto: YT CC

DEN HAAG - De Partij voor de Dieren verwacht bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november een enorme winst te kunnen behalen. Volgens de partij zijn zij zelf het perfecte voorbeeld van hoe slecht de mens is en zullen dus nog meer kiezers bereid zijn om voor dieren te stemmen.

Bij het landelijk bestuur van de Partij voor de Dieren heerst een feeststemming. Ze zijn in hun nopjes over de achterbakse manier waarop ze met partijleider Esther Ouwehand zijn omgegaan: “Wij maken ons al heel lang sterk voor dier en natuur. Maar tot nu toe bleef dat toch een beetje hangen in mooie woorden. Nu laten wij in de praktijk zien waarom mensen voor de dieren moeten stemmen; de mens is door en door slecht. Kijk maar naar onze partij.”

Ook Esther Ouwehand rekent zich vast rijk: “Ik word beschuldigd van een stalinistische manier van werken en er zijn mensen binnen de partij die zeggen dat ik met mijn manier van leidinggeven zorg voor een angstcultuur. Dus ja, ik weet niet hoe wij nog duidelijker kunnen maken dat je niet voor mensen maar voor dieren moet stemmen.”

 
Deel dit artikel: