17 ℃

Partij BOOS! moet verkiezingsposters weghalen

Misschien heeft u ze al zien hangen: de enorme verkiezingsposters van BOOS! De politieke partij liet de posters dit weekend plakken op talloze verkeersborden boven de snelweg. Rijkswaterstaat eist dat de de posters onmiddellijk worden verwijderd.

verkiezingsposters-partijboos

Foto: iStockPhoto – Getty Images – TasfotoNL – Nieuwspaal

De posters hangen onder meer boven de A12 bij Den Haag en langs de A1 bij Apeldoorn, kennelijk ter promotie van de verboden politieke partij. Toch mogen de affiches er niet hangen. De regels schrijven voor dat verkiezingsposters alleen op de daarvoor geplaatste verkiezingsborden mogen worden geplakt.

BOOS!-lijsttrekker Ricardo Bosseveld is woedend. “Wij zijn voor geen enkel debat uitgenodigd en we mogen zelfs niet op het stembiljet. Onze partij wordt door de hoge heren systematisch buitengesloten. De Haagse elite ziet ons als een bedreiging, omdat wij tegen de politiek zijn”, moppert Bosseveld. “Op de verkiezingsborden mogen wij niet hangen. Hoe moeten wij dan reclame maken?”

Ondanks de tegenwerking rekent Bosseveld na de verkiezingen op minstens 51 zetels. “Wij worden hoe dan ook de grootste in de Tweede Kamer. Er zitten een paar gespierde jongens in onze partij. Daar wil je geen ruzie mee.”

 
Deel dit artikel: