13 ℃
Gemeente komt lagere inkomens tegemoet:

Parkeren in Amsterdam mag voortaan ook met het lichaam worden betaald

Parkeren in Amsterdam mag voortaan ook met het lichaam worden betaald
Foto: DS93 / Shutterstock.com

Amsterdam heeft de parkeertarieven opnieuw flink verhoogd, maar de stad heeft wel een regeling voor mensen voor wie parkeren in de binnenstad te duur is geworden. Automobilisten die willen parkeren in Amsterdam mogen de parkeerkosten voortaan ook met het lichaam betalen. 

Centrumparkeren.nl en parkerenindestad.nl hebben de parkeerprijzen in alle Nederlandse steden met elkaar vergeleken. Daaruit blijkt dat parkeren in Amsterdam nog altijd het duurst is. Een uurtje parkeren in het centrum van Amsterdam kost nu gemiddeld 7,50 euro per uur. In parkeergarages kan de prijs oplopen tot 10 euro per uur. “We begrijpen heel goed dat niet iedereen zulke parkeerkosten kan opbrengen. Wie onvoldoende geld heeft, mag daarom ook met het lichaam betalen”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

De parkeerkosten kunnen op verschillende manieren met het lichaam worden betaald. Hiermee wil Amsterdam het gastvrije imago van de gemeente benadrukken. “Knappe automobilistes kunnen op de gebruikelijke manier met hun lichaam betalen, dat hoeven we verder niet uit te leggen”, aldus de gemeente. “Maar ook voor minder fraaie weggebruikers is er een oplossing. Automobilisten mogen na een middagje parkeren bijvoorbeeld ook hun stamcellen afstaan. Zo blijft parkeren voor iedereen mogelijk.”

 
Deel dit artikel: