18 ℃

Parkeerboete? Misschien had Ome Cor u verlinkt!

Bij Parkeerbeheer noemen ze hem liefdevol Ome Cor. Al tientallen jaren speurt Cor Buitink op straat naar foutparkeerders. Zodra hij er eentje ziet, belt hij de gemeente. Dankzij Cor zijn al duizenden foutparkeerders op de bon geslingerd.

Ome Cor verlinkt al 70 jaar foutparkeerdersCor (84) is een bekende verschijning in Venlo en omgeving. Samen met zijn hondje gaat hij elke dag de straat op om foutparkeerders te verlinken. Hij leerde het vak van zijn vader. “Mijn vader werkte in de oorlog voor de Duitsers. Maar voor mij is dit gewoon liefhebberij”, zegt Cor. “En het is ook een stukje idealisme. Regels zijn regels. Voor mij is iedereen gelijk. Of je nu in een Porsche rijdt of in een oude Fiat.”

“Soms bel ik wel vijftien keer per dag met Parkeerbeheer”, vertelt Cor trots. “Laatst gaf ik een alleenstaande bijstandsmoeder met drie kinderen aan. Ze moest gauw een boodschapje doen en was de parkeermeter vergeten. Ik bellen natuurlijk! Ze kreeg meteen een forse bekeuring. Je had haar moeten zien huilen! Prachtig om te zien. Tsja, daar doe je het voor.”

 
Deel dit artikel: