16 ℃

Palestijnen fel tegen nieuwe raketaanvallen op Palestijnse gebieden

Foto: Quetions123 / Shutterstock.com

Het plan van Israël om de Palestijnse gebieden helemaal aan gort te bombarderen stuit op verzet bij de Palestijnen. Israël wil de Gazastrook door middel van raketaanvallen met de grond gelijk maken, maar de Palestijnen zien dat niet zitten.

Israël heeft inmiddels al een begin gemaakt met het kapotbombarderen van de Gazastrook. Zo werd in Gaza-Stad alvast een kantoorgebouw van de internationale pers opgeblazen. Israël wil ook graag andere gebouwen bombarderen. “Vanzelfsprekend doen we dat in goed overleg met de bewoners, zodat we zo min mogelijk overlast veroorzaken”, zegt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. “Om de overlast tot een minimum te beperken, geven we van tevoren zelfs een waarschuwing. Heel netjes allemaal.”

Toch zien de Palestijnen niets in de plannen voor meer raketaanvallen op de Palestijnse gebieden. “Heel jammer”, aldus Netanyahu. “Wij hadden gehoopt op een beetje meer medewerking van de Palestijnen bij het plan om de Gazastrook volledig met de grond gelijk te maken. Nu wordt het allemaal wel erg ingewikkeld.”

 
Deel dit artikel: