16 ℃

“Pak uitkeringstrekkers hun hondje af”

Mensen met een uitkering moeten hun huisdier inleveren. Dat opmerkelijke voorstel komt van arbeidseconoom Walter Koeneveld. Hij vindt het ongehoord dat mensen met een uitkering kennelijk wél geld hebben om een hond of kat van te onderhouden.

pak-uitkeringstrekkers-hun-hondje-af“Uit cijfers blijkt dat veel werklozen nog een huisdier hebben. Dat is natuurlijk absurd”, zegt Koeneveld. “Ze klagen over geldtekort, terwijl er intussen wel zo’n dure viervoeter rondloopt. Een uitkering is niet bedoeld om hondenvoer van te kopen. Eerst dat vieze beest weg, dan pas een uitkering aanvragen. Gemeenten moeten daar veel strenger in zijn.”

De 41-jarige Ricardo Bossevelt heeft een uitkering en een hond. Hij is het niet met Koeneveld eens. “Zonder mijn hond heb ik helemáál niets meer te doen. Ik werk niet, maar daar moet mijn hond niet het slachtoffer van worden”, aldus Bossevelt.

Toch kan het voorstel ook rekenen op steun. Zelfstandig ondernemer Ben Raggeldonk werd woest, toen hij hoorde dat mensen met een uitkering nu nog een huisdier mogen hebben. “Ik werk 16 uur per dag. Ik betaal graag belasting voor mensen die het minder hebben, maar dan moeten ze potverdorie niet van mijn geld de hond gaan voeren!”

 
Deel dit artikel: