17 ℃

Paarse Teletubbie overleden

Afgelopen maandag is de paarse Teletubbie overleden. Dat melden bronnen in Groot-Brittannië, waar de Teletubbies enige tijd een succesvol kinderprogramma maakten. De paarse Teletubbie was al geruime tijd ziek.

Foto: YT CC

De paarse Teletubbie, die eigenlijk Tinky Winky heette, was de oudste van het stel en tevens de meest zakelijke. De televisieserie stond bekend om de vaak opruiende politieke uitspraken en de snoeiharde vechtscènes. De serie werd aanvankelijk alleen in het Engels geproduceerd, maar omdat Nederlandse kinderen ze niet konden verstaan, werd besloten om de serie in het Nederlands na te synchroniseren. De meest radicale uitspraken werden daarbij weggelaten. Acteur Stan Limburg nam de stem van Tinky Winky voor zijn rekening.

Na de millenniumwisseling daalde de populariteit van de Teletubbies. In het voorjaar van 2001 verdween het programma van het scherm. Daarna ging het snel bergafwaarts met de paarse Teletubbie. Hij kon moeilijk omgaan met zijn seksuele geaardheid en raakte aan de drank. De paarse Teletubbie werd diverse keren betrapt op rijden onder invloed. Eind 2015 probeerden de Teletubbies nog een comeback, maar het succes bleef uit. In februari werd bij de paarse Teletubbie levercirrose geconstateerd.

De paarse Teletubbie is inmiddels in besloten kring begraven.

 
Deel dit artikel: