Paardman: “Ik wist altijd al dat ik anders was”

Tot vorig jaar leidde Vincent Steenlegger (43) een onopvallend bestaan. Hij had een goede baan, een gezin en een koopwoning. Toch was hij niet wie hij wilde zijn. Drie maanden geleden kwam hij uit de kast als paard.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Richellgen

Alleen al in ons land zijn circa vijfhonderd mensen transsoortig. Zij voelen zich meer dier dan mens. Mogelijk is dat aantal nog veel groter, want velen durven er niet over te praten. Er rust een taboe op het onderwerp.

Al zolang Vincent zich kan herinneren, voelt hij zich een paard. “Op de middelbare school zorgde dat voor ongemakkelijke momenten. Mijn klasgenootjes aten snoep, ik had liever hooi”, snuift hij. “Op straat wandelde ik als alle anderen, maar zodra ik thuis was ging ik in galop.”

“Drie maanden geleden heb ik het mijn vrouw verteld. Helaas betekende dat het einde van ons huwelijk. Zij vindt dat ik doordraaf. Mijn ouders reageerden gelukkig wel positief. Ze vonden me altijd al een paard. Je blijft toch ons veulen, zeiden ze.”

Vincent draagt zijn paardenhoofd bijna dag en nacht. Een operatie heeft hij nog niet gehad. “Ik heb dus geen paardenlul”, hinnikt hij. “Het wachten is op een geschikte donor.”

 
Deel dit artikel: