27 ℃

Paard vervoermiddel van de toekomst in Amsterdam

De gemeenteraad van Amsterdam wil af van auto’s die op benzine of diesel rijden. In de nabije toekomst zullen deze vervoermiddelen in de hoofdstad niet meer welkom zijn. Steeds meer Amsterdammers vragen zich hoe ze zich dán in de stad moeten verplaatsen.

Foto: Hurricane Hank / Skumer / Shutterstock.com

Nu het benzine- en dieselverbod in Amsterdam steeds dichterbij komt, zijn Amsterdammers massaal op zoek naar een alternatief vervoermiddel. Een elektrische auto is voor de meeste mensen onbetaalbaar en per fiets is niet alles even snel bereikbaar. Een groeiend aantal Amsterdammers kiest daarom voor het paard.

“Wij kunnen de vraag naar paardrijlessen eigenlijk niet meer aan”, vertelt de eigenaar van Horse Riding Amsterdam (HRA). “In 2016 hadden we nog maar een kleine 40 cursisten, nu zijn het er al 500.”

De Studiegroep Mobiliteit Amsterdam ziet paarden als hét vervoermiddel van de toekomst. “Het zal nog wel enkele jaren duren voordat iedereen een paard heeft, maar daar moeten we uiteindelijk wel naartoe”, aldus een woordvoerder. “Het is mooi dat Amsterdam op het gebied van mobiliteit z’n tijd ver vooruit is.”

 
Deel dit artikel: