23 ℃
'Laat ze maar bellen'

Overvol Schiphol kan deel vluchten uitbesteden aan Airport Klazienaveen

Overvol Schiphol kan deel vluchten uitbesteden aan Airport Klazienaveen
Foto: Barry Blackburn / Shutterstock.com

Veel meer dan een grasveld met twee lichte vliegtuigen is het niet. Toch is de kans groot dat uw volgende vakantie start vanaf Airport Klazienaveen. Om de drukte op Schiphol onder controle te krijgen, kan een deel van de vluchten worden uitbesteed aan Airport Klazienaveen.

Geen lange rijen bij de incheckbalie, geen passagiers die hun vlucht hebben gemist. Volgens een persvoorlichter van Airport Klazienaveen is de situatie op het vliegveld goed onder controle: “Anders dan Schiphol hebben wij voldoende personeel om alles in goede banen te leiden. Jos regelt de security en Wilma zorgt voor de koffie en de broodjes. We kunnen met gemak vluchten van Schiphol overnemen. Laat ze maar bellen.”

Van chaos lijkt op Airport Klazienaveen inderdaad geen sprake. Vanmorgen ontstond heel even een opstopping toen twee passagiers zich tegelijk meldden voor de vlucht naar Coevorden, maar dankzij de inzet van een extra grondmedewerker kon de vlucht alsnog op tijd vertrekken.

Volgens de woordvoerder kwam slechts één vlucht te vervallen: “De vlucht naar Amsterdam kreeg geen toestemming om te vertrekken. Er zouden vier passagiers meevliegen naar Schiphol en dat is meer dan Schiphol momenteel aankan.”

 
Deel dit artikel: