Overijverige papierprikkers blijken gemeenteraadsleden op campagne

Foto: Couperfield / Rudmer Zwerver / Shutterstock.com

Ze schieten eens per vier jaar als paddenstoelen uit de grond: volwassen mensen in groepsvorm die in gekleurde matching jasjes opeens als een bezetene papier gaan prikken, koffieschenken in het verzorgingshuis of uit het niets een ongemakkelijk gesprek met u aanknopen in de supermarkt. Wie zijn het? En nog belangrijker: wat willen ze van u?

We kunnen u geruststellen: het zijn lokale gemeenteraadsleden en ze zijn uit op uw stem voor de gemeenteraadsverkiezing van volgende week woensdag.

Wik Andriessen uit Dinkerborg, gemeenteraadslid van Dringend Dinkerborg, is zo’n raadslid. “Zo om de vier jaar doen we alsof we heel begaan zijn met de burger”, stelt Andriessen. “Meestal laten we ’s nachts iemand wat rommel op een fotogenieke plek strooien, dan gaan we daar de volgende ochtend voor de vorm een beetje papierprikken en wat campagnefoto’s schieten.”

De campagnetijd is niet de favoriete periode van Andriessen: “Het boeit mij echt geen hol wat de burger vindt of denkt van wat er in Dinkerborg allemaal beter zou kunnen. Mijn eigen ideeën zijn uitstekend. Ik ga een chirurg toch ook niet uitleggen hoe een operatie beter zou kunnen?”

 
Deel dit artikel: