21 ℃

Overheidssteun voor supermarkten wegens enorme drukte

Foto: www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Zowel Albert Heijn, Jumbo als kleinere supermarktketens komen mogelijk in aanmerking voor overheidssteun. De enorme vraag naar hun producten betekent dat de supermarkten behoren tot de cruciale bedrijven. Hiervoor kunnen ze financieel gecompenseerd worden.

De Overkoepelende Supermarkt Organisatie (OSO) heeft hierover een brandbrief geschreven naar het kabinet. Volgens woordvoerder Sander Marché is het ongehoord dat allerlei bedrijfstakken worden gecompenseerd, maar dat de supermarkten compleet worden vergeten.

“Het lijkt de wereld op zijn kop. Sectoren die helemaal op zijn gat liggen, zoals de horeca en artiesten, krijgen geld als water. Terwijl wij, de dobber waar de maatschappij momenteel op drijft, worden genegeerd. Dat riekt naar bewust negeren van de supermarktbranche. Dat kunnen wij niet over onze kant laten gaan”, aldus Marché.

Overigens benadrukt Marché dat de OSO geen oneigenlijke middelen wil gebruiken om de overheidssteun af te dwingen: “We zitten er wel aan te denken om onze winkels twee weken te sluiten. Maar verder dan dat willen we echt niet gaan.”

 
Deel dit artikel: