20 ℃

Overheid verkoopt spelers Nederlands Elftal

De overheid overweegt drie spelers van het Nederlands Elftal van de hand te doen. Dat melden insiders bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De opbrengst kan worden gebruikt om gaten in de begroting te dichten.

Foto: CP DC Press / Shutterstock.com

De overheid kampt met allerlei tegenvallende inkomsten. Onlangs nog werd besloten om de gaswinning in Groningen flink te reduceren. De staatskas loopt daardoor vele miljoenen mis. Anderzijds zullen de overheidsuitgaven aan defensie en de gezondheidszorg in de komende jaren flink stijgen. Op zoek naar extra financiële middelen neemt het kabinet nu een ongebruikelijke beslissing: er wordt actief aangestuurd op een transfer van enkele spelers van het Nederlands Elftal.

Insiders denken dat Nederland zeker drie spelers van de hand zal doen. Welke drie is nog niet duidelijk. Een bekende spelersmakelaar is door het Ministerie benaderd om de transfers voor te bereiden. Voetbalanalist René Steetsel begrijpt het plan van de overheid: “Het Nederlands Elftal heeft in de afgelopen jaren miljoenen gekost, maar het resultaat blijft achter bij de verwachtingen. Dan is het logisch om wat van die verlieslatende jongens af te stoten. Iemand als Arjen Robben levert op de transfermarkt nog makkelijk een paar miljoen op.”

 
Deel dit artikel: