Overheid laat kinderen verplicht vlees eten

Ouders die hun kinderen geen vlees geven moeten worden gearresteerd. Dat staat in een wetsvoorstel van de Italiaanse overheid. Ouders die hun kinderen veganistisch voedsel voorschotelen, zouden de gevangenis in moeten.

vlees-eten-kindVeganisten eten uitsluitend plantaardig voedsel. Geen vlees, vis en andere dierlijke producten. Uit de statistieken blijkt dat veganisten vaak gezonder zijn dan vleeseters. Veganisten hebben een kleinere kans op hartproblemen, kanker en overgewicht. Toch zijn enkele gevallen bekend van ondervoede kinderen, als gevolg van een veganistisch dieet.

“Zulke ouders onthouden hun kinderen essentiële elementen voor een gezonde groei”, vindt Elvira Savino van de centrumrechtse partij Forza Italia. Zij vindt dat ouders verplicht moeten worden om hun kinderen vlees te geven. Ouders die dat weigeren, riskeren een celstraf van maximaal 8 jaar. Dat meldt De Telegraaf.

Rob Bosseveldt uit Apeldoorn, zelf vader van een zoon van 6, vindt dat de vleesplicht ook in Nederland moet gelden. “Veganisten zijn gewoon lui en gierig. Voor een paar euro koop je al een kiloknaller. Ik heb voor Ruben altijd een paar hamburgers in huis. En als ze op zijn, rijd ik even langs de McDonald’s. Wat is dat nou voor moeite?”

 
Deel dit artikel: