29 ℃

Overheid komt met bitterballendashboard

Foto: YT CC

De Rijksoverheid komt met een bitterballendashboard. Daarop is te zien of op het terras bitterballen genuttigd mogen worden en zo ja, hoeveel. Dat maakte premier Rutte dinsdagavond bekend in zijn persconferentie over de coronamaatregelen.

“U weet dat ik het hier vaak heb over bitterballen”, zei Rutte. “In mijn vorige persconferentie heb ik de wens uitgesproken van een spoedige terugkeer van het bittergarnituur op de terrastafels. Helaas is dat door horecaondernemingen verkeerd begrepen. We zien dat er nu al bitterballen worden uitgeserveerd, terwijl dat nadrukkelijk nog niet de bedoeling is.”

Het bitterballendashboard moet een einde maken aan de verwarring. Het dashboard toont steeds de geldende richtlijn voor het consumeren van bitterballen op het terras. “We zullen per week moeten kijken of er weer bitterballen geserveerd kunnen worden. Op dit moment is er nog een negatief advies”, benadrukte Rutte. “En dat geldt niet alleen voor de bitterbal, maar ook andere borrelhapjes, zoals minifrikandellen en die krokante dingetjes met kaas erin.”

 
Deel dit artikel: